Представників харчової та переробної галузі Чернігівщини привітали зі святом

2018.10.18_oda

Традиційно у третю неділю жовтня в Україні своє професійне свято відзначають працівники харчової та переробної промисловості. 17 жовтня 2018 року регіональних представників галузі привітали заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако і директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Юрій Ткалич.

В урочистостостях також взяли участь і артисти Чернігівського обласного філармонійного центру - Заслужений артист України Сергій Сулімовський, Лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Марина Коваленко і Ольга Печко та ведучий Дмитро Обєдніков.

Кращих представників харчової та переробної галузі естрадні виконавці привітали піснями, а керівники області і міста - почесними відзнаками.

На сьогодні у сфері виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів області залучено майже 8 тисяч осіб, або понад 20 % усіх працюючих у промисловості Чернігівщини. Питома вага продукції харчопереробної галузі в загальних обсягах промислового виробництва області становить близько 40 %. Асортимент товарів сягає півтори тисячі найменувань. Конкурентоспроможність продовольчих товарів регіональних виробників зростає не лише на внутрішньому, а й на світовому ринках. Географія експорту постійно розширюється, наразі вона складається більше ніж із 50 країн.

До слова, за перше півріччя поточного року підприємствами з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів Чернігівщини освоєно більше 735 мільйонів гривень капітальних інвестицій, що складає майже 21 % загальнообласного обсягу інвестицій та понад 69 % інвестицій у промисловість.

– Зараз перед українськими виробниками харчової продукції відкрилися нові перспективи освоєння європейських та інших світових ринків, покращення інвестиційного клімату, а також розширення обсягів виробництва. Впевнена, що вміле поєднання новітніх технологій та передового досвіду з давніми українськими традиціями значно розширить асортимент і забезпечить високу конкурентоздатність наших продуктів, – зазначила Наталія Романова.

За повідомленням Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Фото Віктора Кошмала


QR-Code generated with LudwigQRCode